Saturday, November 17, 2012

Vahvlitort









Vahvlitort
  • 100 g võid
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2,5 dl piima
  • 3–3,5 dl jahu
  • 400 g suhkruga kondenspiima
  • 2 dl pohlamoosi
  • kaunistuseks marju

Sulata või ja jahuta. Klopi munad suhkruga, lisa või ning vaheldumisi jahu ja piim. Küpseta õhukeste vahvlite tegemiseks mõeldud vahvliküpsetajaga krõbedaks. Lase jahtuda. Keeda üleni veega kaetud kondenspiima purki 1,5 kuni 2 tundi. Lase enne avamist jahtuda. Aseta vaagnale vahvel, määri sellele karamelline kondenspiim, siis jälle vahvel ja kiht pohlamoosi. Jätka, kuni tort on sobiva kõrgusega või täidised otsa saamas. Viimaseks kihiks jäta karamelline määre ja natuke moosi. Kaunista värskete või sügavkülmutatud marjadega. NB! kasutasin jõhvikaid... arvan, et sobivad samuti ;) Retsept pärineb  siit > http://www.naisteleht.ee/content/kiiksuga-vahvlid