Millest on tehtud väikesed piparkoogipoisid... :)
700gr suhkur
0,5kl kuum vesi
250gr või
soola
1tl kardemoni
1tl kaneel
1tl nelk
1tl ingver
0,25 tl jhv muskaatpähkel
1 spl kakaod
1 näputäis valgepipar
1 sidruni riivitud koor kuivatatud või värske apelsinikoor
1 kuni 1,2kg jahu
2 muna
1tl küpsetuspulber
1tl soodat ( mina panen vähem)
kõigepealt keeta siirup.
500gr suhkrut
0,5 kl kuuma vett
2/3 suhkru kogusest pruunistada paksu põhjaga potis keskmiselt tumedaks ( kuumus peab olema pigem kõrgem, muidu tekivad suhkrutombukesed, mis ei kaogi ära.
Lisatakse kuum vesi (ettevaatlik olla!!!), ülejäänud suhkur ja keedetakse venivaks siirupiks.
Sellele segule lisatakse250gr võid, 200gr suhkrut. Lastakse keema tõusta .. lisada näpuotsaga soola-
pooljahtunud segule lisada maitseained kardemon, kaneel, nelk, ingver, muskaat, kakao, valge pipar, sidrunikoor, apelsinikoor.
Nüüd lastakse kogu segul ära jahtuda ja siis sõelutakse segusse ca 1/3 jahu, mille sisse on segatud eelnevalt kergitusaine ja sooda.
Lisatakse 2 lahti klopitud muna ja ülejäänud jahu. Segatakse sile taigen ja pannakse jahedasse seisma.
Mina teen topelt koguse ja siis tuleb umbes 4 kg ... nii, et saab endale ja ka külakostiks... :)
0,5kl kuum vesi
250gr või
soola
1tl kardemoni
1tl kaneel
1tl nelk
1tl ingver
0,25 tl jhv muskaatpähkel
1 spl kakaod
1 näputäis valgepipar
1 sidruni riivitud koor kuivatatud või värske apelsinikoor
1 kuni 1,2kg jahu
2 muna
1tl küpsetuspulber
1tl soodat ( mina panen vähem)
kõigepealt keeta siirup.
500gr suhkrut
0,5 kl kuuma vett
2/3 suhkru kogusest pruunistada paksu põhjaga potis keskmiselt tumedaks ( kuumus peab olema pigem kõrgem, muidu tekivad suhkrutombukesed, mis ei kaogi ära.
Lisatakse kuum vesi (ettevaatlik olla!!!), ülejäänud suhkur ja keedetakse venivaks siirupiks.
Sellele segule lisatakse250gr võid, 200gr suhkrut. Lastakse keema tõusta .. lisada näpuotsaga soola-
pooljahtunud segule lisada maitseained kardemon, kaneel, nelk, ingver, muskaat, kakao, valge pipar, sidrunikoor, apelsinikoor.
Nüüd lastakse kogu segul ära jahtuda ja siis sõelutakse segusse ca 1/3 jahu, mille sisse on segatud eelnevalt kergitusaine ja sooda.
Lisatakse 2 lahti klopitud muna ja ülejäänud jahu. Segatakse sile taigen ja pannakse jahedasse seisma.
Mina teen topelt koguse ja siis tuleb umbes 4 kg ... nii, et saab endale ja ka külakostiks... :)
Comments
Post a Comment