Tingel Tingel, peolaua olgu kringel!

Sellel aastal katsetasin kringlit mille sisu sai rikkalik nii maitselt kui värvilt!
Algatuseks sai leivamasina abil taigen valmis segatud. Ta oleks mulle nagu hää kõval häälel jutustav naabrinaine köögilaua ääres. Tuleb täpselt siis kui vaja ja aitab oma kogemuse ja jõuga kõikse parema taigna valmis meisterdada!      
Taigna retsept on:         250ml leiget piima
                                   60gr võid
                                   1 keskmine (M) muna
                                   500gr nisu jahu
                                   20gr presspärmi
                                   50gr suhkrut
                                    8gr soola
 Need koostisosad viskan siis naabrinaise süles olevasse kaussi ja naabrinaise töö algab... Jutuvada ja taigna sõtkumine kestab tunnike siis jääb ta sooja pliidi ääres tukkuma ja pool tundi on vaikust. Sellel ajal valmistan ma ette, et oleks võtta pehme taignale määritav või ja muu vajalik mis kringli vahele seekord läheb.
Ossa püha püss,  naabrinaine norsatas ja ärkas.. ja hõikab, "nää taigen ka valmis!";)
Seekord siis taigna vahele panen: pehme või, umbes 200gr pehmed tükeldatud iirised.. tundega nati pruuni suhkrut, käpakesega astelpaju -marju ja mingi 150gr pekaanipähkleid (nii nagu meeldib) ja finito! Kuidas keegi vormib, oma valik! Minu tegemine pildil näha. Sai parajalt magus amps ja astelpaju mamm andis hea hapuka mahlase maitse juurde! ;)

Comments