Kiirelt, lihtsalt, mugavalt. Kalevi Vilma Juubeli tordipulber... MetiNeti KOOK... Jagub ka järgmiseks päevaks sõpradele! ;)

Kalevi Juubeli Tordipulber on olnud mulle abiks koogi tegemisel juba kindlasti 15... või isegi 20 aastat, see pulber on alati varuks kapis! Mõnikord võib ju juhtuda, et no ei ole enam võimalust poodi minna.. ja külalised on kohe otsustanud just selle õhtu valida kui ei viitsi küpsetada või vaaritada siis pakk võid ja hapukoort on meie majas alatu varuks ja marju, moosi ka jagub... Kapis olev tordipulber aitab kiirelt ühe maitsva koogi küpsetada... Kunagi elades üürikas oli meil imeline Tšudo pann mis aitas täpselt samuti ilma ahjuta selle sama koogi valmis küpsetada... Kui ei eksi siis see pann on siiani kuskil veel alles.. aga siis retsepti juurde!

 Lihtne ja maitsev MetiNeti kook ;)

1pk Kalevi Vilma Juubeli Tordipulbrit
200gr jahu (olen kasutanud täistera nisujahu ja ka toortatrajahu.. sobib tavaline nisujahu  ka! Jahu lisan selleks, et kogust suurendada ja tainas ei oleks nii magus)
180-200 gr võid (toasoe)
Jahu ja või näperda mõnusasti segi.. Jääb selline pulbriline ja võine purutaigen!
NB! TAIGEN JAGA NII, ET 2/3 PÕHJAKS JA 1/3 PEALE PUISTAMISEKS!
Purutaigna vahele tuleb hapukoorest kreem:
700gr 20% hapukoort (võib teha ka kohupiimaga pooleks)
2 muna
8-10 tl suhkrut (oleneb mis marju lisate ja kui suur magusa sõber olete)
Kui on vanillipastat või suhkrut siis seda ka teelusika täis!
Vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor,vanillipastat.
Koogiplaat on umbes 40x40
Paiguta sinna küpsetus paber ja raputa 2/3purutaigent, (suru käega ühtlaseks kihiks)vala peale kreem ja raputa peale marju (momendil minul tehtud rabarberiga)  ja siis katteks ülejäänud 1/3 jahu.. kui teed ka rabarberiga, siis sobib peale puistamiseks kaneel ja pruun suhkur!

JA VEEL... kui kook on jahtunud siis peida see külmikusse... Kui veab, siis hommikul, kui see veel on seal..  siis on ta eriti mönus kuuma kohvi /külma piima körvale...


HEAD ISU!






Comments