Friday, February 2, 2018

Valge ja must - magus ja soolane tatrapätsid soodaga ;)



Ajee, ilus päev ja tunne on imeline peale toredat puhastavat aega... 😃
Oli hommikul isu ja plaan leiba küpsetada... ei ole juuretist.. hmm
Aga on olemas tatrajahu muna kohupiim õli ja hapukoor - ühesõnaga
tuleb tädi Fantaasia retsept: mis kapis see kaussi ja sim - salapim saagu leivaks!
Tegin kaks eri pätsi ja kummagi taigna segasin eraldi, tumedama tatrajahuga tegin
soolase ja heleda tatrajahuga magusama ( magusa maitse saamiseks lisasin agaavi siirupit)
Tulemus küpses koos eri vormides kuumas ahjus, tunnikese peaaegu!
Ütleme, et minu leivad, koogid kerkisid ja lõigata sai siis kui oli täitsa maha jahtunud, soolasele oli lisandina kõrvitsa ja päevalille seemneid, magusale lisasin banaani ja kaneeli.  Järelduse
tegime perega, et peaks sama katsetama õhukeste pätsidega, ei oleks vaja lõigata küpseks
kiiremini, magusale lisaks mett törtsu juurde sest magusat maitset oli puudu... tuli pärast peale tahkel kujul määrida.Kindlasti sobiks magusamale rosinad, jõhvikad, aprikoosid ka taignasse lisamiseks!
 Ma jäin rahule ja teen kindlasti veel ja kui võimalust  siis päris juuretisega juba!
Retsepti saate tädi Fantaasi käest! Ilusat päeva! 🌞